ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 • Εάν το αυτοκίνητό σας οδηγείται από οδηγό ηλικίας μικρότερης από 23 ετών ή με άδεια οδήγησης που δεν έχει συμπληρώσει ένα έτος, αυτό θα πρέπει να δηλωθεί στην Ασφαλιστική Εταιρία του αυτοκινήτου. Σε αυτή την περίπτωση υπολογίζεται συνήθως επιβάρυνση 30% στα ασφάλιστρα της Αστικής Ευθύνης (και των Ιδίων Ζημιών εάν υπάρχει) προκειμένου να καλύπτονται ζημιές προς τρίτους από αυτόν τον οδηγό. Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί, τότε εάν προκληθεί ατύχημα, η αντίστοιχη επιβάρυνση για τον ασφαλιζόμενο είναι από 60% έως 100% προκειμένου να καλυφθεί η ζημιά.
 • Εάν στο αυτοκίνητό σας έχετε προσθέσει “κοτσαδόρο” προκειμένου να ρυμουλκείτε μπαγαζιέρα ή σκάφος, αυτό θα πρέπει να δηλωθεί στην Ασφαλιστική Εταιρία. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπολογίζεται επιβάρυνση (από 10% έως 20%) στα ασφάλιστρα της Αστικής Ευθύνης σύμφωνα με τον τύπο του ρυμουλκούμενου, προκειμένου να καλύπτονται αντίστοιχες ζημιές προς τρίτους που θα προκληθούν από αυτό.

Πριν την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας, έχοντας επιλέξει τις ασφαλιστικές καλύψεις που επιθυμείτε, χρειάζεται να γνωρίζετε ότι σε πολλές περιπτώσεις ο σωστός συνδυασμός καλύψεων, οδηγεί σε χαμηλό ασφάλιστρο.
Έτσι, προσθέτοντας μία ή δύο ακόμη καλύψεις, πέρα από αυτές που αρχικά επιθυμούσατε, είναι πολύ πιθανό, το τελικό ποσό για την ασφάλισή σας, να είναι χαμηλότερο από αυτό που αρχικά υπολογίζατε.

Εξειδικευμένοι Σύμβουλοί μας μελετούν, καταρτίζουν και σας προτείνουν προγράμματα που να προσαρμόζονται και να καλύπτουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σας, με οικονομικό όφελος σας.
Είναι πάντα στη διάθεσή σας και πρόθυμοι να σας επισκεφτούν όποτε τους το ζητήσετε.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 • Καλέστε την “ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ” στο τηλέφωνο που αναγράφεται στο ασφαλιστήριό σας, προκειμένου να έρθει ο ειδικός συνεργάτης της Ασφαλιστικής σας Εταιρίας επί τόπου.
 • Εάν υπάρχουν τραυματισμοί, καλέστε αμέσως την Αστυνομία.
 • Εάν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές κι η περίπτωσή σας εμπίπτει στο Σύστημα Άμεσης Πληρωμής (θα ενημερωθείτε και από τον ειδικό συνεργάτη της Φροντίδας Ατυχήματος) συμπληρώστε ένα έντυπο Φιλικής Δήλωσης μαζί με τον άλλο οδηγό.
 • Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με αλλοδαπό όχημα
        - Καλέστε αμέσως την Τροχαία για να καταγράψει το ατύχημα
        - Καλέστε την “ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ”
        - Κρατείστε οπωσδήποτε αντίγραφο της Πράσινης Κάρτας.
 • Την επόμενη εργάσιμη ημέρα επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Ζημιών Κλάδου Αυτοκινήτων της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. ή της Ασφαλιστικής σας Εταιρίας, για περισσότερες διευκρινίσεις και χειρισμό της υπόθεσής σας.

Εάν το αυτοκίνητό σας ακινητοποιηθεί, έπειτα από ατύχημα ή βλάβη, και έχετε την κάλυψη της Οδικής Βοήθειας τότε μπορείτε να καλέσετε όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο που σας έχει δοθεί. Χρειάζεται να δώσετε:

 1. Τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας.
 2. Την ακριβή δ/νση του σημείου που έχετε ακινητοποιηθεί.
 3. Εάν καλείτε από κινητό ή υπεραστικό, να τους δώσετε το τηλέφωνό σας, ώστε να σας καλέσουν αμέσως πίσω, για την συνέχιση της εξυπηρέτησής σας.

Μην παραλείψετε να ενημερώσετε εγκαίρως την ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. ή την Ασφαλιστική σας Εταιρία για το πού και για πόσο διάστημα θα ταξιδέψετε, προκειμένου να σας χορηγηθεί Πράσινη Κάρτα.

Επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. ή με τον Σύμβουλο διαχείρισης των συμβολαίων σας προκειμένου να σας ενημερώσει για τις διαδικασίες που απαιτούνται.